Boek online
of bel voor een afspraak

Tel: 0341-455 161

Cryolipolyse buikReserveren


Reserveer snel, veilig en eenvoudig online!
p.p.   119,00

De TC Cryo

De TC Cryo machine schakelt in slechts 6 sec. over van + 6° C naar + 41° C. Dit is uiterst snel en effectief.
Hoe lang warmte en koude toegevoerd worden, kan met de TC CRYO geheel aan de eisen voor uw situatie worden aangepast en computergestuurd worden geregeld. De koude en warmte worden overgebracht door middel van wraps die op het te behandelen lichaamsdeel worden aangebracht. Er zijn verschillende soorten cryo behandelingen en in alle gevallen geldt dat periodes van afkoeling worden gecombineerd met (korte) periodes van opwarming. De afwisseling is nodig omdat de huid bij blootstelling aan koude het lichaam begint te isoleren. Door tussendoor korte periodes te verwarmen zetten we de isolatie stop en de haarvaten weer open, zodat de volgende koude fase van de behandeling weer optimaal resultaat heeft.

De TC Cryo biedt behandelmethoden voor:
Cryolipolyse
Cellulitis
Lymfoedeem
Lipoedeem

Hoe werkt het nou precies?

De dikte van de onderhuidse vetlaag boven de spieren, kan door gezonde voeding en lichaamsbeweging worden verminderd. Het vet dat we daar kunnen verbranden is bruin vet. We slaan echter ook overtollige energie op in de vorm van wit vet, dat zonder omzetting in bruin vet niet te verbranden is. Met TC Lipolyse (Thermo Contrast Lipolyse) wordt de huid en het onderliggende vet- en spierweefsel gekoeld tot 6 graden Celsius. De spieren willen het lichaam op temperatuur houden (37 graden Celsius) en gaan daarom rillen om warme te produceren. Daarbij komt het hormoon Irisin vrij. Dit lichaamseigen hormoon zet het bruine vet aan tot verbranding, zodat het lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor neemt het volume van het bruine vet af. Daarnaast heeft Irisin de eigenschap dat het de aanmaak van nieuwe witte vetcellen remt. Hierdoor heeft een behandeling een langer doorwerkend effect. Een ander effect van het toevoeren van koude is dat de lever het lichaamseigen hormoon FGF21 begint te produceren. Dit hormoon helpt om insuline beter te laten functioneren. Dit is belangrijk omdat deze drie factoren gezamenlijk het witte vet beginnen om te zetten in bruin vet dat vervolgens kan worden verbrand. Zo kunnen we dus tijdens een behandelreeks de witte vetlaag aanpakken én verminderd de lichaamsomvang van het behandelde probleemgebied omdat we het bruine vet verbranden. Aangezien de huid een uitstekende isolerende werking heeft wordt in afwisseling met de koude tussendoor ook gedurende korte tijd warmte toegevoerd (41 graden Celsius). De warmte heeft tot effect dat de bloedvaten open gaan staan waardoor de huid niet langer in isolatiemodus staat. Daardoor heeft de volgende koude sessie weer optimaal resultaat. De veilige ondergrens van 6 graden wordt aangehouden omdat een lagere temperatuur geen beter resultaat geeft en dus niet nodig is. De methode is veilig en er is dus geen sprake van bevriezen. De medisch gecertificeerde apparatuur controleert dat continu.

Dus:

? Gericht afvallen op specifieke plaatsen

? Met alleen een kuur kan 3 tot 10 cm omvangsverlies gerealiseerd worden. In combinatie met meer bewegen en de juiste voeding kan dit oplopen tot 20 cm (buikomvang).

? Veilige temperaturen; 6° C, dus geen vriezen!

? Behandeling van grote oppervlaktes m.b.v. speciale wraps.

? Twee zones tegelijkertijd behandelen d.m.v. twee wraps.

? Versneld afvoeren van afvalstoffen en snel omvangverlies d.m.v. Thermo Contrast Therapie